17-årig handelsmand droppede skolen


Mit navn er Rasmus Borup Nielsen,  jeg er 17 år, og bosat i Viborg. Jeg tog tilbage i August/September et valg, som de færreste har kunnet forstå: jeg droppede min uddannelse.

Startede da jeg var 10

Eller måske endda endnu tidligere? Jeg har i hvert fald altid elsket at lege købmand. Men en sommerdag da jeg var 10 år gammel tog det fart. Jeg gæstede et bagagerumsmarked med mit brugte legetøj, og da dagen var omme havde jeg tjent 1200 kroner. 1200 kroner – NØJ hvor var det mange penge som 10-årig. Jeg fik blod på tanden, jeg ville gæste endnu flere markeder. Weekend efter weekend lavede jeg det som JEG brændte for, det blev aldrig en succes – men i dag nyder jeg fortsat godt af, at jeg startede helt i bunden. Der er uvurderlig mange fordele ved at starte der, hvor jeg startede. Forstil dig, at jeg allerede som 10-årig begyndte at handle med varer, og fik føling med, hvordan andre gjorde – og det netværk, som jeg fik. Det kan man ikke lære andre steder, vel?

Skolen har aldrig været mig

Jeg har det dårligt med at fortælle andre unge om hvordan jeg så/ser skole/uddannelse. Jeg vil jo ikke opfordre andre til at forlade en uddannelse. Men jeg gjorde det alligevel. Skolen har aldrig været mig, og jeg er typen, som ikke gider sidde stille – jeg kan godt, men jeg gider bare ikke – ting der keder mig dribler jeg udenom. Desuden hader jeg, at folk bestemmer over mig og min hverdag. Jeg var startet på handelsskolen, og en onsdag går jeg direkte ned til min uddannelsesvejleder og informere hende om, at jeg ikke møder op længere. Nu skulle jeg så klare mig selv i en alder af 16. Av.
I dag arbejder jeg fuldtids og super målrettet med min virksomhed, og jeg fortryder ikke mit valg.
Uden at lyde højrøvet, så tror jeg VIRKELIG man skal være stærk for at gøre det, som jeg har gjort: det kræver disciplin pludselig selv at skulle sørge for sin hverdag. Mit absolut bedste råd er, at man skal følge sit hjerte (haha!) – og ikke lytte på, hvad forældre, uddannelsesvejledere eller andre siger. Man skal fandeme smile HVER dag man står op, og gør du ikke det, så er der noget galt.

I dag

At kombinere skole med en virksomhed – og gøre begge ting 100 % – var for mig umuligt. Så jeg tog altså et valg, et valg, som jeg aldrig nogensinde i hele mit liv kommer til at fortryde. Fokus 110 % på min virksomhed, og intet andet – wow, hvor har det givet et skub. Jeg er medejer af Trademen, som opkøber varer i hele verden for så at sælge dem videre på det danske marked – altså en handelsvirksomhed. Jeg har skabt en forretning, som andre nyder godt af – jeg leverer billige varer, så mine kunder kan tjene endnu flere penge.  Sidste år omsatte vi for 2 millioner kroner, og i år mangedobler vi den omsætning.

Jeg er ude – held og lykke med DIN fremtid!

Læs også min personlige blog på http://www.rasmusborupnielsen.dk/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.9/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
17-årig handelsmand droppede skolen, 9.9 out of 10 based on 8 ratings

Check Also

Optionshandel kan sagtens være en seriøs forretning

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at binære optioner – desværre – har fået …

9 comments

 1. Jeg synes personligt, at det overvurderet at sige, at man startede som 10-årig. Jeg var sgu allerede på loppemarkeder som 6-årig og tjente en del penge. Du startede ikke en større karriere fordi du var på et loppemarked og tjente penge.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -2 (from 2 votes)
  • Det synes jeg ikke. Han siger jo at startede som 10-årige og gjorde det han ville weekend efter weekend. Det var bunden han startede på, og han fik erfaring ved det.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +2 (from 2 votes)
 2. Hvor er det fedt at læse! Du har styr på dit shit, Rasmus!

  Netværk og erfaring er jo nøgleord, når man starter business op generelt og måske især når man er handelsmand og derfor synes jeg ikke der er noget overvurderet over at sige han startede som 10 årig. For det var jo netop det han gjorde. Han startede med at indsamle erfaring og netværk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Synes det er rigtig godt gået, at starte en så stor virksomhed op. Det kan kun være en inspiration for andre, der drømmer om selv at starte noget op.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Helt igennem fantastisk historie!

  Har altid haft det på præcis sammen måde med skole – jeg gennemførte dog gymnasiet – og jeg håber aldrig, at min virksomhed går ned ad bakke og jeg bliver tvunget tilbage på bænken.

  Tror dog også, det er vigtigt at minde unge, der går med tanker om at droppe skolen, om at de skal have en stærk virksomhed bag sig. Således at de ikke dropper ud, forsøger at igangsætte noget og efter en måned er de på røven.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Det er super læsning. Dejligt at høre en succes historie fra en som tror på sig selv.
  Stor respekt herfra.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 6. @Mikkel – intet overvurderet, jeg startede som 10-årig 🙂

  Og tak for rosen venner!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 7. Jeg har også set den udsendelse, som blev vist på Go’ Morgen Danmark, hvor Rasmus blev interviewet. Jeg må sige at han skal have et kæmpe klap på skulderen, for at kunne skaffe den succes, han har idag. Helt igennem fantastisk!
  Helt sikkert en bedrift, som inspirere mit iværksætteri 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 8. Virkelig fedt!

  Så er han fremme igen. Der har lige været en udsendelse på TV2. Det er virkelig flot klaret af dig Rasmus. – Du har ret. Man behøver SLET ikke og ha´ lange uddannelser bag sig. Bare man har sit drive!

  Sådan! Flere af din slags.

  Mvh. Michael Bay Sørensen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)