16-årig fik depression som førte til egen virksomhed


Jeg var elev på Rønbækskolen i Hinnerup og jeg blev mobbet og havde det rigtigt skidt, men det gjorde mig til den jeg er. Da jeg kom ovenpå igen i 2012, blev jeg en dygtig konsulent, der udviklede apps og websites til virksomheder rundt omkring i Danmark. Et helvede blev nu til mit drømmeliv.

Så blev det min tur til at fortælle min historie. Jeg hedder Niclas Hedam og er en ung 16-årig iværksætter med egen virksomhed. De fleste kender mig fra Amino, hvor jeg pt. er “ansat” som chatmoderator. Min historie er lang, så jeg gør den så kort som mulig.

2002-2010

Jeg var ikke mere end 6 år gammel, da roden til mit iværksætterliv startede. Jeg begyndte i 0. klasse på Rønbækskolen i Hinnerup og blev allerede mobbet første år i skolen, fordi jeg var anderledes. I starten betød det ikke så meget for mig, da jeg sagtens kunne stå imod. Efter nogle år, blev det så desværre mere alvorligt, da jeg begyndte at isolere mig hjemme ved computeren, da mobningen blev for meget. I tiden ved computeren programmerede jeg og startede websiden Frax.dk. Frax.dk var dengang et ynkligt forsøg på at lære at programmere og det var ikke just en pæn side. Efter nogle år, 2009 mener jeg, blev der pludselig sat gang i systemerne og mine websider begyndte at blive flotte. Tja, det synes jeg da ihvertfald.

I 2010 begyndte jeg at lave research på apps og mobilløsninger og fik kendskab til Java. Et sprog brugt af Android til at udvikle apps. Sammen med sproget php og JavaScript, kunne jeg nu både lave websites og apps. Men det stopper ikke her.

Omkring 2007 blev jeg ramt af en depression. Dog var depressionen ikke så alvorlig på dette tidspunkt, men den blev værre og værre og havde det rigtig skidt over at blive mobbet i skolen. Grundet depressionen, brugte jeg endnu mere tid på udvikling af projekter. Det gjorde at jeg lærte virkelig meget på kort tid og blev dygtig til det jeg lavdede i 5. til 8. klasse.

2011-

I 2011 fik jeg officiel Apple udvikler licens og blev nu kyndig i Cocoa udvikling. Altså, apps til iPhone, iPad og iPod. Samme år fik jeg min første store konsulentaftale med virksomheden RFID-specialisten om app’en Scan’n’rate. Aftalen kom på benene, efter deltagelse i Appy Days, Regionsmesterskaberne i app, som jeg blev anbefalet at følge med i af min kammerat Johannes. Jeg valgte at deltage, istedet for at følge med. Denne radikale ændring af mit ‘business’-liv, fik mig til at kigge nærmere på Amino og erhvervslivet.

I november 2011, udgav jeg Det’ VIGTIGT. Min første medieomtalte app. Jeg var stolt over at kunne slå op i Aarhus Stiftstidende og have fået forsiden af en sektion og at kunne læse FavrskovPosten, hvor jeg var på forsiden af LokalAvisen Hinnerup. Nogle internet medier som MobilTjek, skrev også en artikel om mig. Det var fedt at være i søgelyset og jeg var stolt. I løbet af forået 2012 kontaktede jeg Statsforvaltningen med en dybdegående beskrivelse af den virksomhed jeg ville starte meget snart via §43 i værgemålsloven. Virksomheden skulle have navnet Frax.dk Development, da jeg synes det var historisk at vælge det navn, der var mit første domæne og min første rigtige hjemmeside.

I ansøgningen til Statsforvaltningen, kunne man læse bla.

“I.

Frax.dk Development vil sælge softwareydelser til firmaer, primært rundt omkring i Midtjylland. Det er app-, hjemmeside- og computersoftware der indgår i salget. Salg af produkter i App Store og Androd Market samt reklameindtægter vil også forekomme, det er dog bare ikke en særlig stor post i budgettet.

II.

De fleste af indskydelserne er allerede gjort til personligt brug. De sidste betales via løn fra andre aktiviteter eller virksomhedens fremtidige indtægter. Det samme gælder månedlige udgifter.”

Omkring tre uger efter afsendelsesdato, d. 3 juli 2012, blev den godkendte ansøgning sendt retur og jeg kunne nu stifte virksomhed. Jeg skrev til Erhvervs og selskabsstyrelsen, som svarede efter små 3 dage. Frax.dk Development var nu en juridisk entitet.

Det var en tirsdag morgen, da jeg fik det at vide. Jeg havde lige været til møde med John Nielsen fra Nielco IT, som gav mig en masse nybegynderråd. Han gav mig tips til hvordan jeg kunne få min virksomhed op at køre og få et godt netværk. I toget hjem, sage min telefon en lyd. Den velkendte “Du har nu fået en email” lyd. Jeg kiggede på telefonen og læste emailen igennem. Det var CVR, der havde modtaget min ansøgning med CVR 34238707.

I dag sidder jeg så og laver apps til virksomheder og elsker det jeg laver. Jeg glæder mig til at se hvad fremtiden byder på.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.4/10 (21 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +10 (from 10 votes)
16-årig fik depression som førte til egen virksomhed, 7.4 out of 10 based on 21 ratings

Check Also

Optionshandel kan sagtens være en seriøs forretning

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at binære optioner – desværre – har fået …

7 comments

 1. Vi startede “desværre” af samme grund.
  Men glæd dig til når i skal mødes om nogle år, du lever fedt og de har et lorte job fra 7 til 15 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +4 (from 4 votes)
 2. Hej Niclas

  Det er et spændende indlæg, men jeg synes det hele sluttede lidt brat. Er det muligt du kan skrive et nr.2 lidt længere indlæg? Det er spændende at høre din historie, men jeg synes der blev sprunget for meget over 🙁

  Men godt at forstå du er kommet dig over depression, og det nu går dig skide godt.

  DBH
  Sebastian

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  • Hej Sebastian. Det er meget muligt at jeg kan komme med en uddybende artikel engang. Det skal du snakke med Anders Helbo om, som driver denne side.

   Men tak for den gode kommentar.

   Mvh.
   Niclas Hedam

   PS. Mads, ja, haha. Det skal nok blive sjovt! 🙂

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: -1 (from 1 vote)
   • Hej Niclas

    Du skal være velkommen til at skrive en uddybende artikel, lige så snart du får lyst. Jeg er utrolig inspireret af dit drive, og evne til at vende noget negativt til noget positivt og succesfuldt.
    Jeg vil meget gerne udgive en artikel mere med dig engang.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 3 votes)
 3. Niclas, det er godt gået af dig. Du er fyldt med gå-på-mod og har gode evner og teknisk indsigt i forbindelse med programmering.

  Du er, som nævnt tidligere, velkommen til at kigge forbi.

  Dbh. John

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
  • Hej John

   Tak for kommentaren. Jeg vil glædeligt komme forbi engang og vise dig det jeg har opnået.
   Du er jo en rigtig flink gut, der allerede har hjulpet mig igang med min virksomhed og sørge for at jeg kom godt ind i erhvervslivet. Det skal du have tak for!

   Mvh.
   Niclas

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: -1 (from 1 vote)
 4. Synes det er utroligt flot gjort og vildt inspirerende. Håber vi kommer til at høre mere til dig i fremtiden som en af de helt store indenfor cocoa / software-udvikling eller lignende . Keep up the good work 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 2 votes)