Derfor er en a-kasse relevant for alle selvstændige


Rigtig mange danskere er af den opfattelse, at en a-kasse udelukkende vil være relevant for ledige, men dette er bestemt ikke sandt. Et medlemskab af en a-kasse er både relevant for dig, der er studerende, nyuddannet, i job, bosat i udlandet, men også dig, som kæmper med et liv som selvstændig. Du kan her læse meget mere om de mange fordele, du kan drage ved at være medlem af en a-kasse som selvstændig.

At være medlem af en a-kasse handler for mange mennesker om at være sikret økonomisk, men i sidste ende er det vigtigste, at en a-kasse vil kunne skabe et utroligt godt samspil mellem dig og arbejdsmarkedet – og så er det sådan set underordnet, om du er i job eller ej. Du får eksempelvis mulighed for at tilmelde dig forskellige relevante og faglige møder, så du kan blive endnu klogere på din egen situation, dine ønsker til dit arbejdsliv samt dine specifikke jobmuligheder. Du kan desuden få sparring inden for 24 timer på din jobansøgning og på dit CV, og endelig er et medlemskab hos en a-kasse ganske enkelt en kæmpe tryghed, i og med at du er sikret en indkomst i det tilfælde, at du pludselig mister dit job eller må dreje nøglen i virksomheden om.

Drag fordele af en a-kasse, selvom du er i job

Der er utroligt mange fordele at drage af din a-kasse, uanset om du er lønmodtager eller virksomhedsejer. En a-kasse vil eksempelvis kunne hjælpe dig med at bane nye og udfordrende veje for dig i arbejdsliv, og dette kan bl.a. ske gennem inspirationsmøder, personlig rådgivning m.m. A-kasser har altid en masse dygtige rådgivere, som har et indgående kendskab til netop dit fag, og de vil derfor kunne se en masse muligheder, du måske ikke selv har set eller i hvert fald fået øje på. Herudover vil du som medlem af en a-kasse også blive del af et større og solidt fællesskab på over flere tusinde medlemmer samt en masse faglige organisationer.

Er du selvstændigt erhvervsdrivende, vil du også kunne få masser af fordele ved at være medlem af en a-kasse. Da det ikke er alle, der drømmer om at gå på arbejde fra kl. 9 om morgenen til klokken 17 år efter år, får du hos en a-kasse fleksibel rådgivning, som er indrettet helt efter dig. Og såfremt du en dag skulle gå hen og blive ledig, har en a-kasse styr på alt det praktiske, så du kan få masser af sparring og rådgivning til at komme godt videre.

Vær bedre stillet økonomisk – bliv medlem af en a-kasse

Skulle det en dag ske, at du bliver ledig eller må lukke din virksomhed, er en a-kasse din rådgiver, som sikrer dig økonomisk i form af dagpenge, og herudover vil de også kunne hjælpe dig med at finde vejen til et nyt og spændende job. I samarbejde med din a-kasse vil I kunne finde frem til netop dine kompetencer og ønsker, så du kan komme godt videre på trods af den svære tid – enten i et normalt lønmodtagerjob eller måske med en ny virksomhed. De fleste a-kasser tilbyder desuden lønsikring, som sammen med dagpengene vil kunne sikre dig helt op til 90% af din nuværende løn, hvorfor der er helt sikkert en kæmpe tryghed ved at være medlem af en a-kasse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Check Also

Sådan styrkes faglige og personlige kompetencer hos dig selv og dine medarbejdere

På en arbejdsplads er det utrolig vigtigt, at både ledelsen og medarbejderne er kompetente og …