E-cigaretter omsætter for millioner hos to unge iværksættere


Hvordan startede det?

E-cigaretter på nettetSiden 5. Klasse i folkeskolen, hvor vi endte i samme klasse, har vi været to rigtige gode kammerater. I dag går vi på hver vores videregående uddannelse i Aalborg, men bruger stort set alt vores fritid sammen.  Emil Eriksen studerer på HHX Turøgade og Rasmus Holdt på Hasseris Gymnasium. Ved siden af studierne har vi sammen siden december 2012 ejet og drevet webshoppen, Elekcig.dk, som i dag er blandt Danmark største forhandlere af e-cigaretter, e-væske og tilbehør.

Eventyret startede i starten af 2012. Emil havde besluttet sig for at kvitte cigaretterne, og han ville derfor anskaffe sig en af de populære e-cigaretter. Emil bevægede sig ned til den nærmeste forhandler i byen, og købte sig et standard e-cigaret startsæt til hele 649 kr. Prisen var skyhøj og vi spekulerede på, om det ikke kunne gøres billigere. Vi så derfor en forretning, og kastede os ud i et fælles projekt om selv at blive forhandlere.
Vi igangsatte en undersøgelsen af markedet. Hurtigt fandt vi en masse webshops, men ingen af forhandlerne syntes at imponere os. Enten var hjemmesiden sjusket, eller også var priserne for høje. Så hvorfor ikke lave en webshop med fokus på brugervenlighed og lave priser?

Efter korrespondance frem og tilbage med vores leverandør, kom vi frem til en god aftale. Det svenske firma skulle stå for distribution af varer, og vi skulle stå for markedsføring, kundeservice og generel optimering af webshoppen. Sådan er rollerne også fordelt i dag, og vi er rigtig glade for det succesfulde samarbejde vi har med vores partner i Sverige.
Efter adskillige lange aftener i weekenderne fik vi endelig siden op at køre, hvor udfaldet er blevet en brugervenlig webshop som gik online 12. December 2012. De første par ordre ramte shoppen samme dag. Det gik hurtigt op for os, at vi havde ramt en guldgrube, da vi efter få dage havde omsat for tusinder uden egentlig brug af markedsføring.

Vækst!

Ingen af os havde tidligere erfaring med at drive webshop og hvad der hører dertil. Det hele var meget nyt for os, men heldigvis havde vi god hjælp at hente bla. ved at læse indlæg på forskellige iværksætter sites, men også ved at spørge vores kammerater til råds, som i forvejen drev webshop. F.eks hjalp Søren fra USBshoppen.dk os i gang med SEO.

I februar forsøgte vi os med markedsføring via affiliate-sites. Vi har haft stor succes med dette, og vi kører i dag med samme affiliate-program som da vi startede.

Hvordan går det så nu med Elekcig.dk?

Elekcig.dk er vokset meget siden vi startede i 2012. Efter hårdt arbejde, vilje og gå-på-mod opnåede webshoppen på bare 3 måneder en millionomsætning. Vi besluttede os nu for at flytte fra hjemmekontoret til bedre faciliteter i Aalborg centrum, hvor vi har lejet os ind på et fælleskontor. Heroppe sidder vi bl.a. med Ebbe fra Onlinefabrikken.dk og Benjamin fra DUCK DENMARK.

Vi går begge på gymnasiale uddannelser, som også kræver tid, men vi stræber efter at arbejde 6-10 timer om dage, som indtil videre er gået udmærket. Vi bruger meget tid på at have korrespondance med vores svenske partnere og forskellige forbindelser, som hjælper med alt fra markedsføring til grafik.

Lige for tiden arbejder vi på at udvide forretningen, og vi ser allerede nu en lang række potentielle muligheder for fremtiden. Ikke kun i Danmark, men vi har også fokus på resten af Skandinavien. Vores markedsføringsstrategier har ind til videre båret frugt, så vi tror på, at fremtiden ser lys ud for Elekcig.dk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.6/10 (37 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +12 (from 20 votes)
E-cigaretter omsætter for millioner hos to unge iværksættere, 7.6 out of 10 based on 37 ratings

Check Also

Optionshandel kan sagtens være en seriøs forretning

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at binære optioner – desværre – har fået …