Få kapital til at komme i gang


Hvis man går med iværksættergenet i maven, så går man også ofte med tusind gode idéer. Af disse er det måske kun én enkelt, der er så god, at den bliver til andet end bare tanker. Mange idéer bliver nemlig kvalt helt i starten, fordi der er en høj indgangsbarriere på markedet, og så er det svært at komme i gang.

Det betyder imidlertid ikke, at man skal opgive sine guldkorn. Stort set alle iværksættere har oplevet afslag i opstartsfasen, og dem der blev til noget har ofte oplevet mere end et.

At overbevise andre om din idé

Det vigtigste er, at du kan overbevise andre om det geniale ved dit produkt. Pludselig går du fra at være opfinder og til at være sælger. Det mest udfordrende er, at du både skal sælge dig selv og dit produkt. Som så meget andet kræver dette øvelse.

Når du skal præsentere din idé for andre, er det godt at have en elevatortale, hvor du kan præsentere din idé kort og præcist. Tommelfingerreglen er, at præsentationen ikke må vare længere, end at den kan blive overstået på en elevatortur. Sæt dig, koncentrer dig og skriv. Det gør ikke noget, hvis du i første omgang skriver meget. Du sletter bare det overflødige, så den endelige tekst kun er det bedste af det bedste. Det kræver måske tålmodighed at få lavet den perfekte elevatortale, men det er også det vigtigste stykke tekst, som du nogensinde kommer til at skrive.

Med elevatorteksten gennemøvet, så du kan den udenad, er det på tide at få testet den. Hiv fat i venner, familie eller hvem der nu gider lytte og prøv den af på dem. Tag imod kritik og spørgsmål. Hvis der er noget, som de ikke forstår ved dit koncept, så skal teksten måske laves helt om. Husk på, at hvis din familie og venner undres over noget, så vil potentielle investorer med garanti også tænke det samme.

Hvis banken siger nej

Selv med den bedste elevatortale, kan man desværre ende i en situation, hvor banken siger nej. Efter finanskrisen i 2008 er bankerne blevet meget mere forsigtige, og det kan mærkes hos iværksætterne. Det behøver imidlertid ikke være en stopklods. Det kan sagtens bare være et lille bump i vejen.

Med internettet er der også kommet et væld af forskellige måder at få investeringer på. Dine muligheder er ikke længere kun begrænset til den lokale bank, men derimod kan folk fra hele verden pludselig investere i dag og dine idéer. Det åbner op for muligheden for at få en privat investor i stedet for en bank. Fordelen er, at private investorer ofte er mere risikovillige, hvis de personligt tror på idéen, og at den vil give et stort afkast. Hvis banken har sagt nej, kan du se mulighederne på Lendino.dk og finde en investor, der passer til dit projekt. Der er ingen garantier, men omvendt kan det heller ikke skade.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Check Also

Optionshandel kan sagtens være en seriøs forretning

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at binære optioner – desværre – har fået …