Giv din arbejdsplads de bedste forhold


Mange af os har oplevet at sidde i et arbejdsmiljø, hvor man simpelthen ikke kan koncentrere sig, eller hvor man ligefrem får det dårligt af at være i rummet. Et andet problem, flere af os sikkert har været ude for, er, at der ikke er de facilitet, som er nødvendige, eller som kan være med til at lette hverdagen på arbejdspladsen. For at få et godt arbejdsmiljø, er der en række ting, som man må tage hånd om. Hvis man ikke sørger for et godt arbejdsmiljø, risikerer man ineffektivitet og dårligt humør, både hos sig selv, men bestemt også hos kollegaer og medarbejdere.

Sørg for den rette indretning

Når man skal indrette et arbejdslokale, så er det vigtigt at sørge for den rette belysning. Et rum der har for meget kunstig belysning, især hvis det er af den forkerte slags, kan ende med at give dem, der sidder i rummet hovedpine og koncentrationsbesvær. Det er til gengæld heller ikke optimalt, hvis der er for lidt lys, da det kan give de samme problemer som med for meget lys, men det kan samtidig også virke søvndyssende. Det er derfor vigtigt, at der er masser af adgang til naturligt lys, og så gælder det om at blive rådgivet omkring, hvilken slags kunstig belysning der er bedst.

En anden vigtig ting er, at de sidde- og arbejdspladser der er i lokalet, også skal være af god og komfortabel kvalitet. Det skal være til at holde ud at sidde i lokalet, hvis der f.eks. skal afholdes et langt møde eller noget lignende. Når det så er sagt, så er det en god idé at sørge for, at du selv, dine medarbejdere og kollegaer, kommer op at stå i løbet af arbejdsdagen, så der kan komme gang i blodomløbet. En del arbejdspladser investerer i dag også i redskaber som eksempelvis Steppie balanceplader, der hjælper ansatte, der har et stillesiddende arbejde med at blive aktiveret og hjælper til at styrke blandt andet ryggen. Flere og flere arbejdspladser prøver også at få deres ansatte til at bevæge sig i løbet af arbejdsdagen. Det gælder jo om at holde sig selv, sine ansatte og kollager sunde og motiverede. Find alt til kontorindretningen så du kan skabe et godt arbejdsmiljø.

Gå ikke ned på udstyr

På en arbejdsplads må det ikke føles som om, at der mangler noget. Det, der mangler, må bestemt ikke være kvalitet. Der er f.eks. ikke noget værre end en printer, som er flere timer om at udskrive en række dokumenter, man skal bruge hurtigst muligt. Det er generelt bare drønirriterende, hvis der mangler noget, som kan være med til at gøre arbejdsdagen lettere og mere gnidningsfri. Det er også vigtigt, at de redskaber, der er på arbejdspladsen, bliver fornyet en gang imellem, så man ikke pludselig står med noget, som ikke virker. Det gælder om at holde sin arbejdsplads opdateret og sørge for, at tingene fungerer, som de skal. Se på konicaminolta.dk og se om der er noget, som din arbejdsplads mangler eller trænger til at få udskiftet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Check Also

Sådan styrkes faglige og personlige kompetencer hos dig selv og dine medarbejdere

På en arbejdsplads er det utrolig vigtigt, at både ledelsen og medarbejderne er kompetente og …