God belysning på kontoret er essentielt


Det er ofte de enkle ting, der gør størst indtryk, så sådan noget som at vælge den rigtige bordlampe bør ikke overses. Bordlamper kan nemlig gøre en verden til forskel for den samlede fornemmelse af indretningen. Denne type lampe kan hovedsageligt bidrage til to ting i din indretning. De vil dels være med til at supplere og styrke stilen på dit kontor samt spille en stor rolle i at give en god belysningsstemning gennem størrelsen og tykkelsen af lampeskærmen og styrken af selve pæren.

Vigtigheden af god arbejdsbelysning
Lys har forskellige funktioner, der skal tages i betragtning ved vurdering af behovet for lyskilder i et rum. Belysning støtter ikke kun den visuelle opfattelse, men det kan også bidrage til at påvirke  psykiske-emotionelle og psykiske-biologiske virkninger. Den visuelle opfattelse i et rum opnås i første omgang ved belysning. Bordlamper kan være med til at intensivere lyseffekt i rummet, hvilket er særligt anvendeligt på et kontor, hvor man måske sidder mange timer på en bestemt arbejdsplads. Bordlamper er også i stand til at give en bedre mental stimulation og informationsbehandling, da det ganske enkelt gør det lettere at se, hvad man foretager sig. Det korrekte brug af dagslys og kunstlys kan have en stærk indvirkning på psykisk-emotionelle faktorer. Andre faktorer, der er påvirket af lys er sundhed og ydeevne. En ergonomisk designet belysning kan give meget støtte i arbejdslivet, hvis man sidder i et kontorjob.

Undersøgelser har desuden bevist, at en god belysning på arbejdspladsen også har en indvirkning på motivationen. Til vurdering af kvaliteten af ​​belysning, er en række parametre analyseret. De store kriterier er lysniveauet og belysning, harmoniske kontrol af lysstyrken, lysets farve, retning af lyset og begrænsning af blænding og skyggen. Disse parametre, der påvirker visuelle miljø, komfort og ydeevne, bemærkes ofte i videnskabelige og praktiske tilgange.

Moderne bordlamper til kontoret

Døjer du ofte med dårlig belysning på arbejdspladsen, eller har du behov for endnu bedre belysning? Så kan du finde et stort udvalg af moderne bordlamper, der egner sig godt til kontoret, hos IDEmøbler.

Lige nu er vi i en sæson, hvor dagslyset er væsentligt ringere sammenlignet med sommerperioden, hvor solen oftere brænder igennem og skaber et dejligt dagslys. Det betyder også, at man ikke kan lade sig afhænge af det naturlige lys, men er nødsaget til at investere i nogle gode lyskilder, hvis man er interesseret i at bevare eller øge sin motivation og sundhed i arbejdsregi. Der kører desuden udsalg hos IDEmøbler lige nu, hvilket betyder at du kan være heldig at få fingrene i nogle flotte og billige bordlamper, hvis du ikke venter alt for længe. Du kan bestille dem med få klik gennem IDEmøblers hjemmeside, hvor du i øvrigt kan finde mange andre fine og nyttige ting til kontoret.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
God belysning på kontoret er essentielt, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Check Also

Optimer arbejdsflowet med automatisk tidsregistrering

Man kan gøre mange ting for at optimere sit arbejdsflow. Og ude i virksomhederne bliver …