Hårde facts om bløde investeringer


Det bliver mere og mere moderne at investere i medarbejdernes trivsel, såvel fysisk som psykisk. Man kunne måske kalde det for ”bløde investeringer”. Økonomen vil måske pege på, at den slags investeringer er spildt, og at det bedre kunne betale sig at investere i udvidelse af lager eller indkøb af nye computere til økonomiafdelingen. Alligevel trænger de bløde værdier sig frem i billedet. Læs med og bliv klogere på, hvad det er der sker, og få et par eksempler på, hvordan det kan gøres.

En tilfreds medarbejder yder mere

Selv om det er ret logisk kommer det alligevel som en overraskelse for mange, at en glad og tilfreds medarbejder har en højere produktivitet og fleksibilitet, og i højere grad er indstillet på at ”tage en for holdet”, arbejde over og give den en ekstra skalle, når det brænder på. Glade og tilfredse medarbejdere har også færre sygedage. Hvis du sidder i en HR-afdeling, vil ovenstående måske give dig julelys i øjnene, for det viser med al tydelighed, at det er guld værd, hvis det er muligt at øge medarbejdernes generelle tilfredshed.

Klassiske enkle eksempler er den årlige medarbejderjulegave eller firmafesten. Ud fra en kortsigtet økonomisk betragtning er det firmaaktiviteter, som drøner direkte ned på bundlinjen med negative fortegn. Der bliver dog samtidig ”sat penge ind” på tilfredshedskontoen hos den enkelte medarbejder, og dette kaster øget produktivitet af sig på den lange bane. Udgiften er nem at få øje på, hvorimod indtægten er svært målbar. Logikken tilsiger dog, at indtægten i en eller anden grad vil finde sted, og nye tal indikerer altså nu, at indtægten gennemsnitligt overstiger udgiften. Det betaler sig altså at behandle medarbejderne godt og kræse om de bløde værdier.

Teambuilding er seneste skud på stammen

Hverken julegaver, fester, lønforhøjelser eller frynsegoder er nok til at gøre medarbejderen glad og tilfreds, hvis det samtidig kniber med samarbejder kollegerne imellem. En dagligdag, der er præget af spydige kommentarer, bagtalelse og modvillighed kan knække selv den mest positive personlighed. Virksomhedskulturen, omgangstonen og det gode kollegiale forhold er derfor et mindst lige så vigtigt fokus, og derfor er der de senere år for alvor kommet vind i sejlene for teambuilding-branchen.

Et godt eksempel er www.coastzone.dk, der i 2016 vandt en prestigefyldt award som årets bedste teambuildingleverandør. Virksomheden har da også opereret i branchen gennem mere end 11 år, og har stor erfaring med skræddersyede arrangementer til den enkelte virksomhed.

Gode fysiske rammer øger trivslen

Godt humør og gode kolleger er ikke altid nok til at holde sygefraværet i bund, hvis den enkelte medarbejder døjer med hovedpine eller luftvejsinfektioner på grund af dårligt indeklima på kontoret. Dårlig ergonomisk indretning af arbejdspladsen kan også være årsag til uhensigtsmæssigt slid og rygproblemer. De fysiske rammer skal derfor også gerne være i top.

Den danske møbelproducent Rumas har specialiseret sig i kontor- og loungemøbler, og det vil være et oplagt sted at starte din research, hvis møblementet kunne trænge til hel eller delvis udskiftning. Alt er tilgængeligt på firmaets hjemmeside. Du kan for eksempel se her, hvad der tilbydes af loungemøbler. Alt kan bestilles direkte i webshoppen, men virksomheden har også showrooms i både Jylland og på Sjælland, så tag eventuelt på besøg og opleve kvaliteten fra første parket. Rumas har også egne indretningsarkitekter, som kan komme på besøg i virksomheden og give input til det bedste møbelvalg og indretning af rummet generelt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Check Also

Sørg altid for at have fysisk reklamemateriale med til messer

Hvis du skal deltage i én eller flere messer og i den forbindelse skal være …