Kom godt i gang med egen webshop


Blandt de yngre generationer spirer iværksætterlysten som aldrig før, og ofte relaterer de god ideer til Internettet. Det kan for så vidt ikke overraske, hvor på få år er Internettet blevet et centralt omdrejningspunkt for næsten alt, hvad vi fortager os. Blandt initiativerne er blandt andet lancering af webshops populær. Læs med og få et par ekstra tips til tjeklisten.

Logistikken kan blive flaskehalsen

De fleste webshops beskæftiger sig med postordresalg af fysiske produkter, og det indebærer naturligvis, at man som inehaver skal en tur på posthuset med pakker. I starten vil der måske være langt mellem ordrerne, men før eller siden begynder tingene forhåbentlig at tage fart, og så er det vigtigt at have godt styr på logistikken. Når man når et vist ordreflow på nogle hundrede pakker på årsbasis, er det tid til at kontakte Post Nord, GLS og de andre transportører, for så begynder der at være basis for markante rabatter på fragtprisen. Ofte vil du kunne få priser, der ligger under halvdelen af, hvad private må betale for tilsvarende pakker. Her kan du typisk også få adgang til labelsystemer med videre, så din pakning og forsendelse kan effektiviseres markant.

I starten kan du sagtens pakke en pakke i ny og næ ved køkkenbordet, men når volumen begynder at stige, skal du tænke mere i effektivitet. Brug et dedikeret pakkebord, og opsæt reoler, hvor du kan have din emballage lige ved hånden. Se mere her, hvis du mangler et sted at købe emballage og pakketilbehør til gode priser.

Iværksætterselskabet er blevet populært

Den nye selskabsform IVS eller iværksætterselskabet er blevet rigtig populær, og det skyldes uden tvivl, at der i teorien ikke er nogen krav til kapital. Starter man op alene, anbefaler eksperterne som oftest bare at køre tingene som personlig virksomhed, men er der flere ejere eller forventes virksomheden at skulle på flere hænder senere, er IVS’et oplagt.

Mange er dog ikke opmærksomme på, at der er noget skrappere krav til virksomheder på selskabsform, og der er en række faldgruber, som man for alt i verden skal undgå. Ellers risikerer man, at myndighederne uden varsel tvangsopløser selskabet, og det er en rigtig skidt situation.

Også indledningsvist er IVS’et en lidt mere kompliceret størrelse med krav til stiftelsesdokumenter, ejerbøger, vedtægter og generalforsamlinger. Det er en stor mundfuld for de fleste, så det kan som regel betale sig at købe et par advokat-timer, så der er styr på tingene fra start. Læs mere her, hvis du tænker det er en ide i dit tilfælde.

Er I flere om selskabet, er det desuden meget vigtigt med en ejeraftale, hvor I sammen beskriver de indbyrdes roller, hvordan selskabet skal drives og hvordan tingene håndteres, hvis der opstår uenighed eller en eller flere ejer ønsker at træde ud af selskabet. Dokumentet kan synes unødvendigt i opstarten, men det er meget vigtigt at have på plads før eventuelle uoverensstemmelser opstår. Også dette vil advokaten kunne rådgive omkring.

Gør webshoppen tillidsvækkende

Det er ikke nok at få kunder ind på hjemmesiden. De skal helst også svinge kreditkortet, og det kræver, at de har fuld tillid til webshoppen. Det opnår man bedst med et professionelt udseende, og gerne også henvisninger til testimonials og uvildige anmeldelser. Husk også, at både tekster og billeder skal fremstå professionelt. Mange tager let på webshoppens udformning i starten, men som regel kommer der ingen nævneværdig omsætning, før disse ting som minimum er på plads. Den slags koster en delpenge, hvis man ikke kan gøre det selv, men investeringer i opstarten er desværre noget, de færreste iværksættere undgår.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Check Also

Optionshandel kan sagtens være en seriøs forretning

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at binære optioner – desværre – har fået …