Kom godt i gang som iværksætter


Iværksætterlivet boomer i Århus, som for alvor er blevet mulighedernes by for nye virksomheder. Går du selv med en lille iværksætter i maven, så synes du måske, at det er lidt svært at komme i gang. Der er mange praktiske ting, der skal styr på, og det er nemt at glemme vigtige detaljer.

Må du drive virksomhed fra din bolig?

Mange grønne iværksættere bliver slået omkuld tidligt i processen, fordi de ikke fik undersøgt, om de måtte drive virksomhed fra deres bolig. Her kan vilkårene variere rigtigt meget fra udlejer til udlejer, så det er vigtigt at være opmærksom. En god tommelfingerregel er dog, at det aldrig skader at spørge udlejeren – heller ikke selvom der står i boligvedtægterne, at det er forbudt. Ofte er udlejer nemlig til at snakke med og vil for eksempel godt acceptere, at der bliver drevet virksomhed fra boligen, hvis der ikke er kunder og fysiske produkter involveret. Hvis du forsøger at komme i gang som designer, så kan det eksempelvis godt være muligt at få dispensation.

Hvis du ikke må drive virksomhed fra din bolig

Hvis du ikke må drive virksomhed fra din bolig under nogen omstændigheder, så har du kun to muligheder – finde en ny bolig eller finde et kontor.

Århus har mange kontormiljøer til iværksættere. Fordelen ved at vælge et kontorfællesskab, er at du får kontakt til masser af andre iværksættere og kan trække på deres erfaringer. Samtidig får du også kontakter, der kan komme dig til gavn, mens du driver din virksomhed. Desværre er pladserne i disse kontorfællesskaber også ofte meget eftertragtede, og det kan gøre det svært at få foden indenfor døren.

Det kan også ske, at din virksomhed har mere specifikke behov i forhold til lokaler. Måske fordi i kræver meget plads eller bare har behov for nogle bestemte faciliteter. I så fald er det nødvendigt selv at søge lokaler, og det kan du frit gøre på denne hjemmeside.

Jo mere specifikke krav du har, des mere må du væbne dig med tålmodighed. Det er dog værd at huske på, at hvis det perfekte sted dukker op, men har lidt for meget plads, så kan du selv udleje dele af kontoret til andre. Det behøver derfor ikke være en hæmsko.

Når du har styr på lokalerne

Når du har styr på lokalerne, er det på tide at komme i gang med virksomheden for alvor. Opstartsfasen af en ny virksomhed er altid kritisk, og der er meget, som kan gå galt. Ofte er man meget ivrigt, og man bør også være spændt, men iveren kan være et tveægget sværd, fordi man mister fokus.

Projektstyring er kritisk i opstartsfasen. Indenfor projektstyring gælder nemlig den tommelfingerregel, at jo længere hen i projektet en ændring skal laves, der dyrere bliver det. Derfor er det en rigtig god idé at lægge en projektplan. Til dette findes der mange programmer, der kan hjælpe, men det er rart at have en app, som kan være med en på farten. Indenfor dette område, kan du blandt andet se mulighederne her.

Selvfølgelig vil man begå fejl som nybegynder, men det handler om at begrænse dem så meget som muligt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Check Also

Optionshandel kan sagtens være en seriøs forretning

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at binære optioner – desværre – har fået …