Martin Dyrhøj beskæftiger sig med affiliate marketing og sælger slips på nettet


Mit navn er Martin Stendahl Dyrhøj, og jeg er 18 år gammel. Jeg har beskæftiget mig med iværksætteri, siden jeg var 15 år gammel. Jeg har specielt haft fokus på affiliate marketing, webshop og SEO, og det vil jeg fortælle meget mere om nu.

Færdig med meningsløse fritidsjob

Før jeg begyndte at se muligheder i iværksætteri, havde jeg haft en række forskellige fritidsjob. Som mange andre teenagere har jeg gået med aviser i omkring et år, fra jeg var 12 år gammel. Jeg behøves vel ikke sige noget om, hvor dødssygt det var, for det kan de fleste sandsynligvis sætte sig ind i. Derefter fik jeg et job som fejedreng hos Ford, som heller ikke ligefrem var det sjoveste. Det eneste der drev mig var på daværende tidspunktet var lønnen, for selve arbejdet var slet ikke noget for mig. Jeg indså dog hurtigt, at jeg ikke kunne blive ved med at have et job, som jeg egentlig ikke så noget i. Det var på det tidspunkt, at jeg fik øjnene op for iværksætteri.

Facebook og affiliate marketing

 Da jeg var 15 år gammel brugte jeg rigtig meget tid på Facebook, ligesom mine jævnaldrende kammerater. På det tidspunkt hyggede jeg mig med at lave Facebook fansider med forskellige budskaber. En af de sider jeg havde hed ”Jeg ser frem til sommeren 2010” – Den rundede over 100.000 fans (”Synes godt om”) på ganske få måneder. På daværende tidspunkt blev folk stort set ”fan” af alt, som de kunne relatere sig bare en lille smule til. På min eksisterende fansider linkede jeg til mine nye fansider, hvilket fungerede rigtig godt. I løbet af ganske kort var jeg ejer af over 100 fansider, hvor størstedelen var på 10.000+ fans. I starten synes jeg det blot, at det var sjovt at have fansider med mange fans, men på et tidspunkt så jeg muligheden for at tjene penge på fansiderne. Det var første gang, jeg blev introduceret for affiliate marketing, og det var første gang jeg havde tjent penge på internettet.

Facebook anså disse Facebook fansider som SPAM (såkaldte likejacking sider), hvilket gjorde at samtlige af mine fansider samt min private konto blev slettet. Jeg kunne selvfølgelig bare have fortsat på samme måde med en ny profil, men det valgte jeg ikke at gøre.

Min første hjemmeside

Fra første gang jeg hørte om affiliate marketing, synes jeg at det var et vildt fedt koncept. Jeg kunne / kan lide idéen om, at man kan tjene penge uden selv at skulle investere særlig mange penge. Jeg tænkte, at når man nu kan tjene penge på affiliate marketing via Facebook, kan man også tjene penge på en hjemmeside. Derfor tog jeg beslutningen om at købe et webhotel og et domæne. Jeg interesser mig for tøj og fashion, hvilket gjorde det naturligt for mig, at jeg ville starte et modesite. Jeg oprettede www.billig-mode.dk og betalte omkring 1000 kr. for at få opsat en køreklar wordpress side.

Jeg synes faktisk, at det var ret mange penge og frygtede lidt, at jeg ikke ville kunne tjene pengene hjem igen. I den tid brugte jeg rigtig meget tid på at læse- og lære alt om affiliate marketing. Jeg hentede min viden fra diverse bøger, blogs og amino. Der gik omkring 2 måneder, før jeg tjente de 1000 kr. hjem, og derefter gik det stærkt fremad. Knap 3 år senere driver jeg stadig denne modeblog og har på nuværende tidspunkt publiceret 251 indlæg på siden.

Webshop og ny affiliate hjemmeside

Når jeg har fri fra mit studie (Viborg Handelsgymnasium) bruger jeg størstedelen af min tid på mine online virksomheder. Som sagt driver jeg Billig-Mode.dk, men udover det er jeg også ejer af en anden affiliate hjemmeside og en webshop. D. 3. Januar 2013 startede jeg siden www.billig-ps4.dk, som er et website med fokus på den nye Playstation 4, hvad angår information, nyheder og priser. For omkring 1 ½ år siden startede jeg webshoppen www.styleguy.dk med min partner, Andreas Kretzschmer. På StyleGuy.dk sælger vi primært slips, butterflies og seler til mænd. I virksomheden står jeg for salg og markedsføring (SEO, adwords m.m.)

Med et studie og mine tre virksomheder har jeg altså nok at se til for siden, men jeg nyder fuldt ud at arbejde med mine online projekter. Pengene er uden tvivl en motivation, men den største motivation for mig er, at jeg kan se, at mine firmaer udvikler sig (i en positiv retning selvfølgelig).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (24 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +24 (from 24 votes)
Martin Dyrhøj beskæftiger sig med affiliate marketing og sælger slips på nettet, 9.3 out of 10 based on 24 ratings

Check Also

Optionshandel kan sagtens være en seriøs forretning

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at binære optioner – desværre – har fået …