21-årig Martin løser opgaver for bl.a. Miinto, Spiir og Osuma


Jeg hedder Martin Fabricius Rasmussen og er 21 år gammel. Min iværksætterhistorie starter tilbage på skolebænken på Vejle Handelsskole. Her blev jeg i forbindelse med en afsætningsaflevering ”grafiker” ved et tilfælde.  Opgaven bestod i at lave et promotion forslag, hvilket jeg dengang udførte i MS Paint.  Læreren var så vild forslaget, så han sendte det til virksomheden vi skrev om, og et par uge efter var jeg ansat hos dem. Det var en IT-iværksættervirksomhed i København og jeg fik derigennem smag for at være selvstændig og arbejde med webdesign.

Brød ud som selvstændig med en jobportal for unge

I foråret 2008 bryder jeg med den Københavnske IT-virksomhed, siger mit job op i Føtex og starter jobportalen Ungarbejde.dk med min bror Andreas og vennen Rasmus. Jeg har siden da arbejdet som ”økonomisk uafhængig” fuldtidsiværksætter.

Eventyret om Ungarbejde.dk kan i få en anden god gang. Men netop dette eventyr har været med til at udvikle mig, mine kompetencer og ikke mindst netværk.  Så derigennem kom jeg i forbindelse med Spiir.dk direktøren Rune Mai, som hyrede mig til front-end designer.

Opgaven var simpel: Lav en kick-ass landing page til Spiir.dk. Det var en spændende udfordring, som jeg løste på en intensiv weekend, sammen med Spiir-teamet. Derefter kom der for alvor gang i min lille nebengeschäft, Martin-Fabricius.dk. Inden for mit netværk løste jeg pludselig grafiske opgaver for f.eks. Osuma.dk og Miinto.com.

Brug de kanaler, som du har til rådighed

Jeg arbejdede sidste efterår på at blive inviteret ind på Dribbble.com. Det er et stort design ”show what you’re  working on” site, hvor mange dygtige designere er samlet.  Det lykkedes for mig i oktober, da den talentfulde Mads Ejsing smed en invite. Denne designerplatform gav mig feedback på det design, som jeg sad og nørklede med, og var derigennem med til at udvikle mig som designer. Udover al den konstruktive kritik, kunne jeg (og gør stadig meget) bruge Dribbble til inspiration.

Det store ”gennembrud” kom udover Spiir-opgaven, da jeg i januar lavede et gratis landing page webdesign. Designet blev spredt heftigt på Dribbble.com, men også Twitter gav godt. PSD’en er downloadet langt over 1.000 gange, hvis man skal tro Bit.ly’s statistik. Efterfølgende fik jeg opgaver ind fra kunder i flere lande bl.a. Israel, Australien og USA.

Mere end blot design

De typiske opgaver er ikke længere kun design, men også i høj grad user experience(UX) og klassisk forretningsudvikling. Min iværksættererfaring (trods de kun 21 år) har hjulpet mig og kunderne med at skabe nogle fantastiske bundlinje resultater og forbedret brugeroplevelser.  Livet som konsulent er indbringende, afvekslende og særdeles udfordrene. Jeg får indsigt i alt fra start-ups til store virksomheders arbejdsmetoder, processer og strategier. Det giver mig en mangfoldig erfaring og forretningsforståelse, som for mig er uvurderlig og meget spændende at arbejde med.

Jeg fortsætter eventyret

I dag er et selskabet(Martin-fabricius.dk) blevet opgraderet til ApS og kundeporteføljen rummer store kunder fra både indland og udland som f.eks. eBay Classifieds Denmark, Colourbox.com og Bazoom.com.

Jeg bruger primært min tid på Ungarbejde.dk samt på min bachelor i E-konceptudvikling, men arbejdet med UI og UX har stensikkert mange fremtidige kapitler i mit liv.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (15 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 8 votes)
21-årig Martin løser opgaver for bl.a. Miinto, Spiir og Osuma, 9.5 out of 10 based on 15 ratings

Check Also

Optionshandel kan sagtens være en seriøs forretning

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at binære optioner – desværre – har fået …

3 comments

 1. Du er for sej Martin! 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 3 votes)
 2. Fantastisk historie – fra MS Paint til fuldtidsiværksætter, man kan ikke andet end være imponeret af dit gåpåmod. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Som update til denne artikel kan jeg fortælle, at Martin fortsat har stor succes. Han arbejder i dag som Senior Digital Designer hos Creuna.

  Jobportalen Ungarbejde.dk som Martin var medstifter af har sidenhen udviklet sig, og der er kommet en overbygning på, der hedder studiejob-danmark.dk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)