Pauser har stor indflydelse på din produktivitet


Mange tror, at du som iværksætter er nødt til at klø på 12 timer om dagen – og gerne ude pauser. Det er dog slet ikke tilfældet. I langt de fleste tilfælde vil det blot betyde, at du allerede efter tre til fire timer bliver ukoncentreret, og som følge heraf nedsættes din produktivitet. Det resulterer i, at du slider i mange timer derefter uden det store resultat.

I stedet skal du blot holde nogle pauser i ny og næ, hvor du lige kan få ladet dine batterier op, så du igen er klar til at tage fat. Når du endelig tager en pause, så er det vigtigt, at du ikke blot begynder at arbejde på nyt, lige svarer på et par mails eller overvejer det næste punkt på to-do-listen. Det er meget vigtigt, at du rent faktisk får holdt en pause.

Hvordan holder jeg bedst min pause?

Der findes ikke hverken én eller få rigtige måder at holde din pause på. Det handler blot om at koble fra og fjerne dit fokus fra arbejdet for en stund. I langt de fleste tilfælde vil det fungere bedst med en pause, der lyder på ca. 15 min., mens din frokostpause bør være en kende længere. Hvordan du bedst holder pausen er helt op til dig selv at afgøre.

Hvis du f.eks. foretrækker at læse lidt nyheder, så du dermed kommer til at tænke på andet, så kan du blot gøre det. Er du derimod mere til at se videoer på YouTube, så er der også rig mulighed for dette. Er du stor sportsfan og ønsker du at se en fodbold live stream, mens du nyder en kop kaffe, så gør du blot det – det handler om dine egne ønsker. Se mere om mulighederne for streaming her.

Som der også er givet udtryk for i starten, så er der mange, der tror, at du som selvstændig er nødt til at knokle i op til 12 timer i døgnet uden pauser. Det er ikke tilfældet, og det er oven i købet heller ikke sundt. Hvis du blot sørger for at være effektiv, når du arbejder, så kan mindre sagtens gøre det – og pauserne er krævede for at holde dig effektiv.

Find en arbejdsrytme, der fungerer godt på dig

Hvad end du er selvstændig eller ej, så handler det om at finde en god arbejdsrytme, der fungerer godt for dig. Det er nemlig med til at sikre, at du holder dig effektiv. Der er stor forskel på folk og deres ønsker, hvorfor ikke alle kan være effektive og arbejde på samme måde, samme tid eller samme sted – sådan har det altid været og vil det altid være.

Er du f.eks. typen, der godt kan lide at arbejde før alle andre er stået op, så skal du ikke lade dig bremse. Er du på den anden side glad for at arbejde, når alle er gået i seng, så kan du sagtens gøre dét. Foretrækker du at arbejde i 45 min. med 15 min. pause, så er det dét, du gør, men er du mere til at arbejde to timer og holde 30 min. pause, så gør det.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Check Also

De sociale mediers betydning

De sociale medier har i dag en stor betydning for virksomheder. Der sker hurtigt både …