Sådan får du de bedste medarbejdere


Når du skal hyre medarbejdere til din virksomhed, er det naturligvis vigtigt at finde de bedste. Én ting er, hvad ansøgere skriver i deres jobansøgning, men en anden ting er, hvad der er sandt. Hvis du vil være sikker på at få de bedste medarbejdere, er der derfor flere ting, du kan gøre.

Vi har kigget nærmere på Content Marketing-virksomheden Somera, som er en af de mange danske virksomheder, der bruger tid på at sikre sig, at de får de absolut bedste medarbejdere i deres stab. Du får her fire råd til, hvordan du kan sikre dig, at du får de medarbejdere, der er bedst egnet til jobbet.

Hvor gennemarbejdet og motiveret er ansøgningen?

Når Somera får jobansøgninger, kigger de på kvaliteten af dem. Hvor gennemarbejdet en ansøgers ansøgning er, siger meget om personen bag. Hvis den er velformuleret, grammatisk korrekt og godt skrevet, er det højst sandsynlig en professionel og seriøs ansøger, der står bag den.

Det er også vigtigt at kigge på graden af motivation, som kommer til udtryk i ansøgningen. Hvis den er rettet specifikt til din virksomhed, er det et praj om, at ansøgeren ønsker lige præcis dette job – og ikke bare et hvilket som helst.

Test potentielle ansøgere

Du kan også teste kandidater til jobbet, hvis du vil være sikker på at finde de bedste. Når Somera får en ansøgning, sender de nogle cases, som skal besvares og sendes tilbage. Disse cases er eksempler på opgaver, som man kan komme til at lave hos Somera. Hvis man besvarer dem godt nok, kommer man til en mundtlig samtale.

Du kan med fordel teste dem, som har ansøgt om et job hos din virksomhed. Testen bør indeholde nogle af de opgaver, I laver. Det er en oplagt måde at undersøge, hvordan ansøgeren håndterer opgaven, og hvordan han eller hun løser den.

Få en ekstern vurdering

Hvis I er en mindre virksomhed med medarbejdere, som har arbejdet sammen i mange år, har I formentlig samme syn på tingene. I dette tilfælde kan det være en fordel af få en ekstern vurdering på ansøgerne.

Hvis I ikke er en veletableret virksomhed med mange års samarbejde, kan en ekstern vurdering også være en god idé. Det er en god mulighed for at få en udestående tredje person til at se på de personer, der søger job hos jer. På denne måde får I en bredere og dermed grundigere vurdering.

Jobsamtale og prøveperiode

Når du har fundet kandidater til din virksomhed, bør du invitere dem til samtale. Det er nemlig oftest her, man kan mærke, om medarbejderen passer ind. Det er naturligvis vigtigt, at han eller hun kan opfylde sine opgaver, men det er også vigtigt, at I har en god kemi, så arbejdet kommer til at fungere.

Når du har fundet en potentiel kandidat, får denne en prøveperiode. I denne periode kan både Somera og jobansøgeren afprøve, om han eller hun er den rette til jobbet. En prøveperiode er et godt tiltag for at få en idé om, om samarbejdet vil komme til at fungere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Sådan får du de bedste medarbejdere, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

Check Also

Sådan styrkes faglige og personlige kompetencer hos dig selv og dine medarbejdere

På en arbejdsplads er det utrolig vigtigt, at både ledelsen og medarbejderne er kompetente og …