Sebastian Krausing gik fra smykkesalg til anmeldelser af biler


Jeg hedder Sebastian Krausing og startede som iværksætter tilbage i sommeren 2009, hvor jeg sammen med en kammerat søgte en branche at få erfaring i. Det var bl.a. min klassekammerat og nu ven samt forretningspartner, Morten Zachariasen(han fortalte om sit hjertebarn Barsektionen.dk her), som introducerede mig til emnet.

Den første branche jeg stiftede bekendtskab med blev smykker, da de findes i mange prisklasser, og med e-handel er folk ikke loyale overfor butikken på samme måde som fysiske. Avancen per solgt smykke var mellem 200-900 % da vi købte smykkerne direkte på fabrikken i Kina, hvilket betød vi hurtigt tjente de investerede penge ind og kunne udvide lageret og shoppens funktionaliteter.

Vi fik hurtigt i gennemsnit 1-2 ordre om dagen, hvor summen var mellem 100-350 kr., hvilket ikke gjorde det til en guldmine, men nok til shoppen kunne holdes kørende og der var et fint lille overskud til udvidelse.

Efter fire måneder besluttede min makker at hoppe fra grundet uddannelsesstart, og vi søgte derfor en køber til at overtage. Shoppen var udviklet i Bricksite, hvilket er et smart system, hvis man ikke har tid, mange penge eller ved noget om hjemmesider, da det er simpelt at redigere. Mht. til søgemaskineoptimering gav CMS-valget heller ingen problemer på daværende tidspubkt, og man kunne derfor finde shoppen på sværere søgefraser.

Væk fra smykker

Shoppen blev solgt for et mindre beløb til en erfaren internet marketing ekspert, og dette viste sig som starten på det næste projekt. Da smykkeshoppen skulle markedsføres havde jeg stiftet en smule bekendtskab med begrebet SEO(Search Engine Optimization), men jeg fik først blod på tanden, da jeg kunne gå dybere ind i emnet et med en ekspert i ryggen.

Denne marketing virksomhed samarbejdede jeg med i knap halvandet år, hvor jeg fungerede som freelancer med primært fokus på linkbuilding. At være tilknyttet til denne virksomhed var specielt interessant, da den gik fra enkeltmands kælderprojekt til A/S med fin adresse og større medarbejderstab.

Jeg fandt dog hurtigt ud af, at jeg også ville fokusere på onpage-SEO, hvorfor jeg startede LinkConnection.dk. Her fik jeg mulighed for at bygge en hjemmeside fra bunden med alt hvad jeg havde lært.

Dette skete cirka samtidig med jeg stiftede enkeltmandsvirksomheden Krausing Web Consulting, hvor hovedfokus var salg af online marketing samt affiliate.

Allerede kort tid efter stiftelsen måtte jeg opsige mit studiejob, og det var bl.a. mindre opgaver på iværksætternetværket Amino som hjalp mig på vej. Løbende opnåede jeg tilmed topplaceringer på vigtige søgeord for LinkConnection.dk, hvilket skabte og stadig gør en strøm af kunder som selv henvender sig uden brug af opsøgende salg.

Mens jeg udlevede iværksættereventyret skulle skolen dog også passes, da jeg anser uddannelse vigtig og sikker investering, mens man også får kompetencer man kan bruge videre i sin virksomhed. Grundet den store kundetilstrømning måtte jeg dog begynde at hyre flere freelancere, og der var endda opgaver jeg ikke kunne overtage, da det ville kræve for meget administration, øv bøv.

Sideløbende opstartede jeg affiliate-hjemmesider med fokus på alt fra mobilt bredbånd til autohjælp, hvor jeg også fik nr.1 placeringer på vigtige søgeord, hvilket resulterede i et tocifret tusindbeløb per måned i affiliatebetaling.

Vild med biler

Et andet projekt som også besværliggjorde LinkConnection.dk på daværende tidspunkt var Bilsektionen.dk. Siden jeg var lille har alt med motor, rat og fire hjul interesseret mig, og det lå derfor til højrebenet at starte en blog med fokus på nyheder.

Jeg fandt dog hurtigt ud af, at der ikke var nogen af de andre bilmagasiner i Danmark som fokuserede på nyheder og tests i fuld længde online, hvilket betød der lå et segment åbent kun for mig.

Besøgstallet på Bilsektionen.dk steg løbende, og derfor blev investeringen af både tid samt penge større. Dette gav pote med nye muligheder som eksempelvis test af biler, nye bekendtskaber og invitationer til præsentationer af nye modeller i udlandet.

I dag hjælper David Lovett med på Bilsektionen.dk, hvilket betyder vi kan levere dobbelt så meget indhold hver uge, og derudover er vi det eneste danske bilmagasin med både en iPhone og Android-app. Med specielt pres fra iværksætteren Kristoffer Hjerrild kom jeg også i gang med videotests som gennem tiden har givet flere tusinde besøgende.

Den fremtidige plan for Bilsektionen.dk er at være foran konkurrenterne med de nye teknologier, mens det også er vigtigt at se nye segmenter af kunder/besøgende, da det skabte Bilsektionen.dk tilbage i starten.

Solgte marketingprojekt

På min fødselsdag d.1/6 kunne jeg underskrive en salgsaftale med Flere Klik Flere Kunder, hvori de blandt andet opkøbte LinkConnection.dk. Jeg valgte at sælge mit første rigtig indkomstgivende projekt, da jeg endnu en gang vil prøve nogle nye projekter, ønsker mere tid til Bilsektionen.dk og starter på uddannelsen Medieproduktion & Ledelse, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Emdrup.

Jeg har dog ikke helt kunne give slip på LinkConnection.dk, hvorfor er ansat hos Flere Klik Flere Kunder med fokus på søgemaskineoptimering.

Salget af aktiver betød også jeg kunne lukke min enkeltmandsvirksomhed Krausing Web Consulting og i stedet oprette Krausing ApS.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.9/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Sebastian Krausing gik fra smykkesalg til anmeldelser af biler, 9.9 out of 10 based on 7 ratings

Check Also

Optionshandel kan sagtens være en seriøs forretning

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at binære optioner – desværre – har fået …