Succes: Porsche, USA og verdens bedste arbejdsplads


wizzitop10_2013_nov

28d342466b244ca7016d0b11835917d0

Jeg har opnået det, som mange kun drømmer om: Jeg har en spritny Porsche i min garage, jeg bor i USA under høj sol, og så har jeg verdens bedste arbejdsplads – det må siges at være succes – vindstyrke 10. Men det hele kan være væk i morgen, og hvad har jeg så?

Læs mit blogindlæg og få indsigt i, hvad succes også er ud over flere penge på kontoen – og hvad der skal til, så du kan få endnu mere succes!

Hvad er succes?

Succes er for mange forbundet med at tjene en masse penge og køre i store biler, have et stort hus og rejse, når man har lyst. Men at lykkes som iværksætter er mere end det, og vejen dertil er forskellig for hver person. Jeg vil gerne fortælle, hvordan jeg selv oplevede de første gennembrud, og hvordan du kan arbejde aktivt med at lykkes som iværksætter og selvstændig.

Succes er andet end held

Succes har mange veje, men én ting er sikker: Det kræver hårdt arbejde – jeg har personligt arbejdet op imod 100 timer om ugen, selvom mindre også kan gøre det. Selvfølgelig har vi alle hørt om en ung gut på kun 23 år, der fik tilbudt 16 milliarder kroner for sit startup (hvad han i øvrigt sagde nej tak til!), eller om Mark Zuckerberg, som nu er blandt verdens rigeste. Men det var bare to heldige personer, som ramte det rigtige og fik ubegribeligt meget medvind. Lidt provokerende kan man sige, at de kan sidestilles med en lottovinder fra det amerikanske lottospil Mega Millions, hvor den største gevinst til dato ifølge Forbes er 3,5 milliarder danske kroner (kilde).

Du kan selvfølgelig ikke lade dit liv være styret af held, hvorfor du her i blogindlægget får guidelines til, hvordan du som iværksætter kan få succes og identificere selv de små løbende successer – de er nemlig vejen til det store gennembrud.

Kort om mig

Til dig, som ikke kender mig, kan jeg fortælle, at jeg er 31 år gammel, bor i San Francisco og har skabt mere end 10 virksomheder gennem de 13 år, jeg har været iværksætter. Nogen af virksomhederne har været totalt fiaskoer, mens andre er succesfulde. Jeg har skrevet en række bøger om iværksætteri, herunder Den geniale iværksætter (www.dengeniale.dk) og Grandma’s Secret Recipe (www.grandmas-secret-recipe.com), og jeg har grundlagt og er CEO for det brugervenlige regnskabsprogram Billy’s Billing, som er målrettet til iværksættere. Derudover blogger jeg om iværksætteri og virksomhedsoptimering på bl.a. Billy Blog (www.billysbilling.dk/blog).

Hvordan ser håndgribelig succes ud?

Mål, resultater og det at vinde kan hurtigt blive en flygtig størrelse, så lad mig starte med nogle af mine mere håndgribelige succeser. Jeg håber, at det gør succes mere konkret for dig, men som du også vil læse, handler et godt iværksætterliv mere end flere penge på kontoen og alt det håndgribelige.

Den første synlige succes for mig var nok, da jeg ansatte min første kollega. Det var en rar følelse, at man nu også kunne betale løn til andre end sig selv og dermed bygge sin virksomhed endnu større. Næste trin på stigen var, da jeg afsluttede mit studium og kunne hæve min månedsløn til 30.000 kr. om måneden – det var det samme lønniveau, som mine studievenner havde. Forskellen var bare, at jeg SELV havde skabt en virksomhed, som betalte min løn – sikke en fantastisk følelse. I nyere tid var det endnu et trin op ad stigen, da jeg kunne trække teltpløkkerne op i Danmark og flytte til USA med Billy’s Billing. Det understregede over for mig selv, at jeg ville noget større end ”blot” Danmark. Ca. to år efter at jeg var flyttet til USA, kunne jeg bestille min Porsche Cayman S, som er klar til levering i december måned – og samtidig kunne jeg flytte ind i et hus på en klippeskråning med udsigt over vandet.

image002
Tokes’ hus på en klippeskråning med fantastisk udsigt!
image004
Tokes’ Porsche Cayman S

Ja, det var de mere materielle ting – rare at have, men de successer, som egentlig betyder langt mere for mig, er de ”usynlige” af slagsen.

Hvordan ser min usynlige succes ud – den, som betyder allermest?

Man kan hurtigt blive forblændet af et stort hus eller en fed bil, men det, som virkelig tæller, er min frihed – det, at jeg kan arbejde, når jeg har lyst, ansætte de mennesker, som jeg synes er seje, og ikke mindst bygge en virksomhed, som jeg synes, den skal bygges. Alt det handler for mig om FRIHED, hvorfor det også er det, som for mig er den største succes, man kan opnå: ubegrænset frihed. Det er klart, at en del af de ting, der udgør friheden, handler om penge, men på det daglige plan er det friheden til at kunne arbejde med mennesker, som brænder for deres job, der gør forskellen for mig. På den måde kan vi skabe det fedeste produkt på markedet. Er du gal en power-source, man pludselig har, og frihed til at skabe det bedste!

I forlængelse af mine 13 år som iværksætter er alle de erfaringer, som har fulgt med, også betydningsfuldt, fordi de gør det lettere for mig at starte nye ting. Men det er også erfaringer, som ikke kan tages fra en, uanset hvad der sker – de følger dig, og du kan bruge dem på alle mulige måder i alle slags situationer.

Et par gode råd om succes

Vi har alle drømme, og med drømme kan du arbejde hen imod mål. I takt med at man bliver mere succesfuld, kan man hæve barren, og succes bliver på den måde en omskiftelig størrelse, der løbende tilpasses – man bliver mere ambitiøs og udvikler sig.

Min store drøm er, at Billy’s Billing en dag bliver stort i USA, og at vi i Danmark bliver dét største regnskabsprogram. Det er den overordnede kamp, vi kæmper – og det er vores alt overskyggende mål.

Succes har som sagt mange størrelser og former. Jeg tror, at succesfulde mennesker skiller sig fra ”alle de andre” ved at være optimistiske og af en særlig støbning, der ikke bare giver op. De har et klart mål foran sig, og de er klar til at omstille sig, hvis omverdenen skifter. Derfor er det mit bedste råd at videregive, at du er alt det, at du kæmper hårdt og ikke læner dig tilbage eller lader dig slå ud, når bakken viser sig at være dobbelt så høj, som du troede.

Du skal samtidig finde en årsag til at kæmpe for at få succes, så du ved, hvad du kæmper for. For mig er det FRIHED – for dig kan det være ”at tjene kassen”, at få et par ansatte eller blot at kunne forsørge dig selv og din familie. Din succes’ størrelse afhænger af dine mål, og af hvad du brænder for – kan du gøre det klart for dig selv og din omverden, så er chancen for at nå dem også større.

Hvad er dit next step mod succes?

Jeg håber, at mit blogindlæg har givet dig inspiration til at nedskrive dine mål for tilfredsstillende resultater, og hvad du mener, der skal til for at lykkes. Er du indstillet på at gå langt for dine drømme, er chancen for at lykkes tættere på end du tror.

Et sidste råd, som jeg kan give med, er, at du skal fejre selv de små successer – både dem, som er mere håndgribelige og kortsigtede, og dem, som forandrer noget for dig – de er vejen til de større successer og bør også få plads.

Held og lykke med din drømmevirksomhed!

Mange hilsner,
Toke Kruse.

Følg ham på de sociale medier:

TwitterFacebook & Google Plus

Baggrundsinfo

Toke Kruse er 31 år, bor i Californien, San Francisco, og er CEO i Billy’s Billing, som er det brugervenlige regnskabsprogram til iværksættere og selvstændige. Foruden bogen Company To America (www.companytoamerica.com), har Toke skrevet bøgerne Den geniale iværksætter og Grandma’s Secret Recipe, samtidig med at han blogger på Billy Blog og Amino som iværksætterekspert. Du kunne også se Toke i iværksætterfilmen Den Amerikanske Iværksætterdrøm fra foråret. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (19 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Succes: Porsche, USA og verdens bedste arbejdsplads, 7.3 out of 10 based on 19 ratings

Check Also

Sådan styrkes faglige og personlige kompetencer hos dig selv og dine medarbejdere

På en arbejdsplads er det utrolig vigtigt, at både ledelsen og medarbejderne er kompetente og …

15 comments

 1. Super fedt og inspirerende indlæg Toke!

  Jeg har allerede læst et par af dine bøger, og de stemmer også meget godt overens med det du giver udtryk for i indlægget.

  Og du Casper skal have stor ros for at bringe Tokes historie på banen 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Rigtig fedt indlæg, Toke!

  Du er helt sikkert en af mine største forbilleder, og derfor er det en fornøjelse at høre din historie og dine gode råd. Og nårh ja, så er Billys naturligvis også mit foretrukne regnskabsprogram 😉

  mvh
  Tobias

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Det er jo iværksætterdrømmen du udlever lige nu!

  Håber jeg kan gøre det samme en dag 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Hej Simon

  Godt at du synes om indlægget! Ha en god weekend 🙂

  Toke

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Hej Tobias

  Du er mega sej og opdateret – fedt at du altid følger mig. Det sætter jeg stor pris på!

  Hvilken virksomhed er det, du driver? Kan du ikke sende mig en mail på toke@billysbilling.com? Vil gerne høre mere om den.

  God weekend.

  Toke

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 6. Hej Nicklas

  Tak for din kommentar. Da Casper spurgte mig om jeg ville skrive et indlæg, var en af forudsætninger, at det skulle handle om succes. Og selvom succes er nævnt 28 gange (tæl selv efter :-), så er en stor del af drømmen egentlig noget alle iværksættere kan udleve: gøre hvad man synes er sjovt og interessant. Jeg tror også derfor, at det er vigtigt, at man husker på “vejen til succes”, som beskrevet ovenfor – den er hård og lang, så den skal være sjov. Og gør man noget, som er sjovt, ja så bliver slutproduktet også bare bedst. Jeg glæder mig fx MEGA meget til at lancere en gigantisk opgradering af Billy’s Billing – det har taget 2 år, og nu langt om længe, bliver det virkelighed – disse “små” ting, er noget man skal prikke til sig selv og sige “fandma, vi gjorde det (igen!)” 🙂

  God weekend.

  Toke

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 7. Toke,
  Håber alt er vel på din front – Nu har jeg kendt dig i snart mange år og ved også at der altid er 2 sider af samme sag! bevar nu begge ben på jorden, så gør det ikke så ondt når du lander! 😉 Håber forretningen trives godt men det lader det jo til…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
 8. Hej Henrik

  Tak for din kommentar. Ja, der er to sider af sagen – og den anden er hårdt arbejde, en masse investeringer i både det rigtige og forkerte. Nu bad Casper om et indlæg, der handler om succes og det at nå langt – og som du kan se, så er det vigtigt at fejre selv de små sejre OG at sætte pris på de ting, som ikke kun handler om store biler. Mine ben står solidt plantet i jorden, men der er heller ikke nogen grund til at grave sig ned, nu man kan inspirere folk til at tænke større 🙂

  Toke

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 9. Fed historie og altid fedt at høre om folk der når forskellige mål. Huset der i hvert fald ud til at ligge godt og bil modellen fejler heller ikke meget.

  Jeg ser frem til at du kommer i Porsche og ikke på cykel til næste SKAT møde 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 10. Fantastisk motivation!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 11. Hvilken historie, hvilken motivation! 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 12. Utroligt man kan komme tilbage efter mere end et år! Læse artiklen igen, og stadig føle sig ligeså inspireret!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 13. Meget inspirerende indlæg, på trods af sin “alder”.

  Motiverende – det tror jeg nok.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 14. Jeg elsker at fejre succeser, så kan ikke være mere enig med dig, Toke. Det er total vigtigt at fejre de små succeser på vejen.

  Det gør det nemmere at kæmpe videre…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 15. Fed artikel

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)