Sunde medarbejdere giver en sund effektivitet


Effektivitet er den hellige gral for danske virksomheder og erhvervsresultater generelt. Uden effektive medarbejdere kan det være svært at være konkurrencedygtig, og uden et effektivt mindset i organisationen kan man også hurtigt miste de bedste folk. Men effektivitet kan være en svær størrelse; især den form for effektivitet, som hæfter sig direkte til kollegaerne og deres indsats. Teamindsatser kan forbedres, pauserne kan minimeres, og lederen kan blive bedre. Men der findes også helt lavpraktiske løsninger, som kan gøre en forskel.

Lok dine ansatte op på cyklen på vej til arbejde

En helt essentiel faktor er dine ansattes sundhed. Usunde livsstile fører til lavere og dårligere koncentrationsevne, længere pauser og mange andre negative ting. Alle disse mindsker arbejdspladsens effektivitet, og derfor kan det være relevant for en arbejdsgiver at påvirke medarbejderne til en sundere hverdag. Dette kan blandt andet være at tage cyklen eller gå i fitness før eller efter arbejdstiden.

Spørgsmålet er derfor, om du som arbejdsgiver husker at tilvejebringe disse muligheder? Har du cykelstativ og/eller cykelkælder, som giver medarbejderne incitament til at cykle? Har du et lille fitnesslokale, som kan få gang i blodomløbet? Og har du, vigtigst af alt, bad og omklædning, så man ikke skal sidde lugtende af sved på arbejdet? Første skridt ligger nemlig dér, og dette kræver naturligvis også garderobeskabe på arbejdspladsen.

Påvirke kosten i en sundere retning – hvad med en frugtordning?

Som overskriften lyder, så giver sundere medarbejdere en sundere effektivitet på arbejdspladsen. Men dertil er det vigtigt at huske på, at vi mennesker ikke bryder os om at blive rettet til, påvirket og pålagt ting. Derfor skal diverse tiltag også gøres med måde, så det ikke påtvinges dine ansatte men i stedet indføres til glæde for dem. Med andre ord skal de på blideste vis nudges, altså påvirkes, i den rette retning.

I tråd med dette kan du med fordel indføre eksempelvis en frugtordning. Dette er en oplagt måde at få de ansatte til at rejse sig et par gange for at hente et stykke frugt. Fordelen ved dette er, at pauserne stimuleres, blodomløbet det samme, og koncentrationen holdes, uden at blodsukkeret falder. Dermed kombineres pause og frugt, og du skulle dermed også gerne opnå en sund effektivitet i højere grad end før.

Hav en sund holdning til pauser

Sidste råd er i sammenhæng med ovenstående. Gode pauser gavner produktiviteten på arbejdspladsen, og dertil kan du gøre en hel del forskellige ting, blandt andet indføre en frugtordning. I et mere generelt øjemed er der dog tale om en sund holdning til pauser: Hvor ofte skal de holdes, hvor lange skal de være, og hvad er formålet med pauserne? Dette er naturligvis op til hver enkelt arbejdsplads at vurdere, men helt konkret giver en sund holdning til pauser højere effektivitet, for det er netop vigtigt at huske på, at pauser en nødvendige. Af samme årsag er det også vigtigt at stå op, komme rundt og eksempelvis også have højborde fremfor sofaer i pauserummet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Check Also

De sociale mediers betydning

De sociale medier har i dag en stor betydning for virksomheder. Der sker hurtigt både …