Ung iværksætter på fuld tid med luksus vodka


Hej. Mit navn er Nicolai Busekist Ohlsen, jeg er 18 år gammel og er bosat i Haderslev, Sønderjylland. Til dagligt er jeg ved at færdiggøre mit sidste år på HHX på Haderslev Handelsskole. Men hvad der er mere vedkommende for denne artikel er, hvad jeg laver efter skole.

Jeg driver en vodkadistributionsvirksomhed, der har agentur på distribution og forhandling af en økologisk premium vodka, der hedder Zernoff. Denne vodka er helt ny på det danske marked, men har længe været at finde øvrige steder i verden. Det får du lov til at høre mere om senere.

1013713_617675128252015_900076519_n

Hvorfor og hvornår valgte jeg at blive selvstændig?

Jeg har altid haft en skabertrang, og jeg har altid været motiveret af, at skulle etablere noget fra bunden og arbejde mig til tops. Dette har blandt andet resulteret i, at jeg som 10-årig brugte abnorme mængder tid på, at oprette fiktive virksomheder og lade som om, at jeg stille og roligt fik opbygget en sund virksomhed.

Jeg har haft ét fritidsjob. Det fik jeg på min 13-års fødselsdag, og jeg beholdte også dette job i lige omkring to år, men sideløbende var jeg dog begyndt at se muligheder i, at tjene penge på Internettet. Derfor endte jeg med at investere en masse tid i, at lære om affiliate marketing og AdSense.

Dengang havde jeg en stor interesse for gadgets (det har jeg fortsat, men dog ikke i samme grad), og derfor tænkte jeg, at det ville være oplagt at starte et nyhedssite om IT, teknologi og gadgets. Jeg valgte et nyhedssite som platform, da jeg godt kunne lide at skrive, men også fordi jeg havde læst, at indhold er den vigtigste faktor for gode placeringer i søgemaskinerne, og da der hele tiden var nyheder indenfor denne verden, så kunne jeg konstant tilføje nyt indhold til hjemmesiden.

Dette projekt resulterede i, at jeg fik skrevet rigtig, rigtig meget, og fiflet rigtig meget med hjemmesider og programmering, hvilket jeg desuden også sideløbende havde lært mig selv. Til sidst valgte jeg ganske enkelt at sige mit job op og etablere et webbureau, der skulle tilbyde billige hjemmeside og webshop til virksomheder i lokalområdet.

Jeg var 15 år gammel, da jeg åbnede NuvoMedia, der blev min første virksomhed. Igennem tiden med NuvoMedia har jeg arbejdet med mange forskellige kunder, der stillede vidt forskellige krav, men vigtigst af alt, så har jeg lært rigtig, rigtig meget om, hvordan en virksomhed skal drives, og jeg har også skabt mig et godt netværk.

Men hvad er Zernoff, så? Og hvad med NuvoMedia?

Som tidligere nævnt, så er Zernoff en økologisk premium vodka. Denne vodka bliver produceret i Moldova, hvor de mange økologiske råvarer desuden også dyrkes. Jeg driver denne virksomhed med to af mine bedste venner, der – ligesom mig – også arbejder ihærdigt og målrettet efter, at gøre Zernoff til en succes og et stærkt brand i det danske natteliv.

Vi har lagt en detaljeret plan for, hvordan vi på bedste vis udvider Zernoff til det danske natteliv. Vi er naturligvis indstillet på, at det bliver en hård proces, men vi ved også, at det bliver en rigtig spændende, indholds- og lærerig, samt interessant vej frem til målet. Det er allerede lykkedes os at etablere aftaler med diverse diskoteker samt spiritusdistributører, og dette har selvfølgelig blot givet os yderligere blod på tanden.

I øjeblikket tilbyder vi også forbrugeren at købe vodkaen direkte på vores side, men lige så snart vi har etableret aftale nok med øvrige forhandlere, både fysiske butikker og webshops, så er planen, at vi lukker vores egen webshop og i stedet bygger en side, der henvender sig mere til mulige forhandlere. Dog vil der også være mulighed for at finde drinkopskrifter o.lign. på siden.

Vores førsteprioritet er naturligvis at afsætte Zernoff til så mange forskellige natklubber og cocktailbarer som overhovedet muligt, men vi er dog stadigvæk selektive i vores salg, da det er en eksklusiv og fornem vodka vi distribuere, og derfor ønsker vi heller ikke, at det skal være muligt at købe den på diverse bodegaer og lignende steder.

Som du nok kan få nemme, så er der masser af arbejde at trække i, så derfor har jeg også valgt at nedjustere mit fokus på NuvoMedia, da jeg brænder langt mere for salget af Zernoff, end udvikling af hjemmesider og lignende.

Hvad forventer jeg af min fremtid?

Der er absolut ingen tvivl om, at jeg har fundet mig et interessant produkt og en interessant branche, så jeg har bestemt ingen intentioner om, at skulle etablere mig i en ny branche lige foreløbig, så lige pt. er planen at færdiggøre min HHX og derefter går jeg fuldtid med Zernoff, hvilket én af mine partnere også gør, da han også er færdig med HHX til sommer. Min anden partner har desværre et år yderligere på HHX.

Vi har naturligvis planer om, at vi skal udvide til de omkringliggende lande omkring sommerferien. Vi er særligt interesseret i, at få Zernoff på det tyske marked, da det betyder, at vi også kan begynde at sælge til de forskellige grænsebutikker. Vi har ligeledes også planer om, at skulle etablere os på det engelske marked indenfor en overkommelig fremtid, men dette bliver dog først efter vi har bidt os helt og aldeles fast på det danske marked og har etableret os fornuftigt i Tyskland.

Mine tre bedste råd til en upcoming iværksætter

Igennem en 3 år lang periode som iværksætter, så har jeg naturligvis fejlet en lang række gange, og dette ser jeg overhovedet ikke noget problem i – bare jeg ikke laver den samme fejl 2 gange. Jeg har nemlig lært af alle mine fejl og har dermed sikret, at jeg ikke laver den samme fejl igen. Dog har jeg også lært en lang række andre ting i den periode, hvor jeg har været selvstændig erhvervsdrivende, og de tre vigtigste af disse er ridset op nedenfor.

 • Sørg for hele tiden at være fokuseret og undgå unødig spildtid. Sørg for at lave en to-do-liste hver uge eller endda hver dag – på den måde sikrer du, at du hele tiden har noget at tage fat i, og på den måde undgår du unødig spildtid. Det er desuden også en tilfredsstillende følelse, at kunne sætte flueben ved et færdiggjort punkt på din to-do-liste.
 • Læg en plan for, hvad du gerne vil opnå og hvordan du vil opnå det. Hvis du har en plan, så er du sikker på, at du ikke kører på frihjul. Hvis du laver en gennemarbejdet plan, hvor du har brugt god tid på research, så er der også langt større chance for, at du rent faktisk ender med at få succes med den respektive virksomhed.
 • Arbejd hårdt, og arbejd hele tiden. Dette skal selvfølgelig ikke forstås således, at du hverken må tage pauser eller tage tid af til venner, kæreste, byture og lignende, for det skal der bestemt også være plads til, men det handler i stedet om at arbejde på alle de tidspunkter, hvor du har mulighed for det, og grundet de to ovenstående punkter, så sørger du også for, at du arbejder effektivt i det respektive tidspunkt. Det er langt vigtigere at arbejde effektivt end at arbejde meget.

Jeg håber at det var interessant læsning for dig, og jeg håber naturligvis også, at du tager mine tre råd til dig. Du kan se mit seneste projekt, Zernoff, på vores webshop: http://zernoffvodka.dk

Tak til Nicolai for artiklen. En imponerende historie, om en ildsjæl der ikke giver op, men kæmper til det sidste. Stort cadeau.

Er der noget du vil spørge Nicolai om, give ham rosende ord, eller generelt til artiklen, skal du være velkommen til at skrive en kommentar. Nicolai sidder selvfølgelig klar ved tasterne! :-).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (33 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +25 (from 29 votes)
Ung iværksætter på fuld tid med luksus vodka, 9.3 out of 10 based on 33 ratings

Check Also

Optionshandel kan sagtens være en seriøs forretning

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at binære optioner – desværre – har fået …

One comment

 1. Fedt at se iværksætteri, det er blot en skam de så har overtaget en vodka fra en tidl. ejer af den som selv ikke kunne komme af med den og flere virksomheder der har forstand på den har valgt den fra.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)