Websitet er et absolut must


Selv om mange iværksættere for tiden fokuserer på Internetbaserede forretningsmodeller, er der mange andre områder man kan kaste sig over som iværksætter. Måske hører du til de mere praktisk anlagte, der for eksempel er ved at etablere en kiosk eller sætte gang i et unikt rengøringskoncept. Uanset branche, er du dog i dagens Danmark nødt til at være repræsenteret på nettet, og det kan afskrække mange. Læs med her, hvis du føler, du mangler den helt basale forståelse for at kunne komme i gang.

Tre basale ting at få styr på

De tre basale ting, du skal have styr på for at komme på nettet er domænenavn, webhotel og hjemmeside. Domænenavnet er det www-navn din hjemmeside skal have, webhotellet er en ”plads” du lejer, hvor du kan have hjemmesiden liggende, og selve hjemmesiden er kronen på værket. Men lad os tage dem en ad gangen.

Find et godt domænenavn

Har du allerede navngivet din virksomhed, skal domænenavnet selvfølgelig helst afspejle det. Hedder firmaet ”Oles Automobiler”, er det oplagte valg naturligvis www.olesautomobiler.dk. Det er lidt langt, men det går nok endda. Desværre kan man komme ud for, at andre allerede har taget samme navn i brug, og så kan det være nødvendigt med lidt kreativ tænkning. Et alternativ kunne være www.o-auto.dk eller lignende.

Når du har fundet det ønskede domænenavn, skal du have det registreret. Der er mange muligheder, og det koster det samme alle steder. Meget brugt er firmaet Uno Euro. Køb dit domæne her, hvis du også vil have nem adgang til et billigt webhotel (mere herom i næste afsnit). Registreringen er overstået på et øjeblik. Det koster blot 45 kroner om året at have et domæne registreret, så det kommer ikke til at vælte dit budget.

Vælg et passende webhotel

Hvis andre skal kunne se din hjemmeside, skal du have den liggende et sted, hvor der er adgang til den. Til det skal du bruge et såkaldt webhotel, og det kan lejes billigt mange steder. Her kan du eventuelt også vælge føromtalte Uno Euro, som kun tager knap 10 kroner om måneden for den service. Vælger du både at registrere domænenavn og leje webhotel hos samme firma, vil du kunne foretage bestillingen af begge produkter på én gang – og det gør faktisk det hele lidt lettere.

Få bygget en flot hjemmeside

Så mangler du ”bare” en hjemmeside, og det er lidt mere langhåret end de foregående trin. Det er muligt selv at lave en hjemmeside, men det kræver en vis teknisk indsigt og flair for design. Mange vælger at betale sig fra den del af opgaven, og det behøver ikke være så dyrt, hvis der primært er tale om en enkel side med kontaktinformation og lidt baggrundsinfo. Her kan du måske budgettere med et par tusinde kroner.

Så er du på, og kan fokusere på firmaet igen

Projektet er såmænd ikke så uoverskueligt endda, og prisen er bestemt heller ikke alarmerende. Omkostningen til selve hjemmesiden er jo en engangsinvestering, og driftsomkostningerne som skitseret holder sig pænt under 200 kroner på årsbases.

Hvis du gerne vil benytte dig af e-mail, er der en ekstra god nyhed til dig. Den er nemlig med i prisen, når du køber webhotel, så det skal blot sættes op. Det kan alt sammen gøres ved at logge ind på webhotellet, og der vil normalt også være udmærkede guides, hvis du er i tvivl om noget. Ellers er det en operation, som mange vil kunne hjælpe dig med på få øjeblikke.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Check Also

Find den perfekte sofa til studielejligheden

Hvis du nogensinde har boet i en studielejlighed, ungdomsbolig eller 1-værelses bolig, ved du præcis, …